„Rdeča šola“ bo tudi v prihodnje prazna
Štajerski Tednik
Tipografija

Vse od leta 2016 naprej se ptujska občina kot lastnica stavbe na Raičevi 2, v kateri je bila nekoč OŠ dr. Ljudevita Pivka, trudi to prodati. Znižali so ceno in minuli teden poskusili vnovič, a tudi tokrat neuspešno.

Ironija, s katero se Ptuj srečuje že vrsto let, je, da imamo v mestu na eni strani velike potrebe po selitvi določenih zavodov, na drugi pa prazne, a dotrajane in za uporabo neprimerne prostore.

Iz centra mesta na Raičevi 2 je OŠ dr. Ljudevita Pivka svojo dejavnost septembra 2016 preselila v v sodobnejše in primernejše prostore. Od takrat naprej je ena največjih stavb v centru mesta nedotaknjena. No, pravzaprav ne povsem. Pred časom so se je lotili vandali in razbili nekaj oken.

Načrtov, kaj s stavbo na Raičevi 2 storiti, je bilo sicer kar nekaj. Opcija, ki se je pojavljala, je bila tudi, da se tja preseli del prostorov Glasbene šole Karola Pahorja. Toda ker bi sanacija predstavljala ogromen zalogaj, se na občini za to potezo očitno niso odločili. V igri za glasbeno šolo je nova lokacija, na območju nekdanje tovarne Koteks, tik ob reki Dravi, ki bi prav tako zahtevala zajetna finančna sredstva.

„Glede na stanje stavbe, v kateri se predvidevajo novi prostori glasbene šole, menim, da je taka investicija zelo rizična, zaradi obsega in višine stroškov obnove pa tudi časovno zelo oddaljena, zato bi bilo smiselno vzporedno iskati rešitev in narediti oceno investicije tudi za ta objekt, tudi ker je za projekt možno črpati evropska sredstva,“ je svoj predlog argumentirala mestna svetnica Nuška Gajšek.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 13.12.2018 09:03

    Zaradi okvar tovornih vozil je promet oviran na štajerski avtocesti pred Žalcem proti Ljubljani ter na primorski avtocesti na razcepu[…]

radioptuj300